We do

Blockchain

Sentia heeft ervaring met blockchain projecten en loopt daarmee voorop op innovatief vlak

Blockchain werd bekend als een alternatief rekenmodel dat gebruik maakt van gedistribueerde en gedecentraliseerde computernetwerken. Dit om aan de ene kant een hoger veiligheidsniveau te behalen en aan de andere kant lagere kosten. Het kan worden beschreven als een boekhouding van transacties, waarmee vertrouwen wordt gecreëerd tussen partijen. De transacties worden als het ware als een ‘ketting’ geregen aan de datablokken van de bestaande transacties. De bestaande en verwerkte transacties zijn goedgekeurd en kunnen niet meer verwijderd of gewijzigd worden. Het is alleen mogelijk nieuwe gegevens toe te voegen aan de ‘ketting’. Een voorbeeld hiervan is de datastructuur achter het bitcoin netwerk. Dit wordt middels blockchain verwerkt.

Het verwerken van gegevens middels blockchain is voor bedrijven die de geverifieerde gegevens moeten terugzoeken noodzakelijk. Een gegarandeerd proces van verwerkte gegevens, waardoor het proces geheel is in te zien. Mocht er bijvoorbeeld een fout in het proces ontstaan dan is dit gemakkelijker op te sporen. Het vertegenwoordigt een radicale afwijking van conventionele transactie-mechanismen en vormt de basis voor disruptieve digitale activiteiten, zowel voor ondernemingen als start-ups. Deze technologie heeft effectief gezorgd voor een radicale verandering in de maatschappij en het bedrijfsleven. Hierbij kunt u denken aan vliegtuigmaatschappijen voor het verwerken van bagage en patiëntendossiers in de zorgsector. Sentia heeft ervaring met blockchain projecten in onder andere de financiële sector en loopt daarmee voorop op innovatief vlak.

Sentia stimuleert ons, daagt ons uit en garandeert een quick time to market bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Sentia helpt ons om het IT landschap naar een hoger niveau te tillen en daarnaast de kosten substantieel te beperken.

Michel Hofman CIO Amsterdam Trade Bank
Questions?

Wij helpen u graag

Denkt u na om uw gegevens te verwerken middels een blockchain technologie? Wij kunnen u daarbij helpen.

Contacteer ons