23 mei, 2018

Digital Transformation Day 2018 - Software is eating the world …

alt text image

Bedrijven staan onder steeds toenemende druk om verder te digitaliseren. Digitale transformatie staat dan ook bij velen centraal in de bedrijfsstrategie. En degenen die dat niet doen, staan ten dode opgeschreven…

 

Tijdens de tweede editie van de Minoc Digital Transformation Day -  kon u niet alleen ontdekken welke trends de markt vandaag vooruithelpen, maar ook hoe u tastbare oplossingen kan implementeren die een onmiddellijke positieve impact hebben op uw productiviteit.

 

Onze Cloud Evangelist Peter Snauwaert was ter plaatse en sprak vanuit Sentia over de groeiende dominantie van cloud computing, multi-cloud-strategie en hun rol in het revolutioneren van bedrijfsmodellen vanuit een niet-technologische standpunt.

 

Meer dan technologie


Een digitale transformatie gaat namelijk over veel meer dan het implementeren van ‘iets’ digitaal in uw bedrijf zoals een website of applicatie in de ‘cloud’. Het gaat over het veranderen van de kern van uw organisatie: de waarden, mensen, processen en technologieën.

 

Waar wilt u uw bedrijf uiteindelijk zien staan over enkele jaren? Het is een belangrijke vraag bij het uitstippelen van een digitale-transformatiestrategie. Zie de transformatie uw bedrijf vooral niet als een IT-project. De transformatie beperkt zich namelijk niet tot één specifiek bedrijfsonderdeel, het heeft invloed op elke afdeling en elke werknemer binnen uw bedrijf.

 

Het is belangrijk om niet te denken in afzonderlijke projecten, maar in delen van een groter geheel Peter Snauwaert Sentia Belgium

People


Iedereen binnen uw bedrijf zal zo’n ingrijpende verandering ook individueel doormaken. Digitale transformatie heeft betrekking op de manier waarop mensen denken, hun blik op de wereld, de klanten, leveranciers, … Zij dienen over de nodige vaardigheden te beschikken om zo samen met het bedrijf te groeien en de vooropgestelde veranderingen tot een goed einde te brengen. Voor velen onder ons is dit zeker niet altijd evident … Het kan betekenen dat minder sterke vaardigheden moeten aangesproken of ontwikkeld worden, dat ze hun standpunten moeten bijsturen, … of kunnen eventueel hulp inroepen van een nieuwe generatie medewerkers – de digital natives of de millenials.

Cloud computing als digitale versneller


In een cloud computing-omgeving zijn nieuwe IT-bronnen slechts een klik verwijderd, wat betekent dat u de tijd verkort om die bronnen beschikbaar te maken voor uw ontwikkelaars van weken tot slechts enkele minuten. Dit resulteert in een enorme toename in flexibiliteit voor de organisatie.

Cloud computing is de on-demand levering van rekenkracht, databaseopslag, applicaties enz. Met de cloud hoeven bedrijven niet langer te plannen of servers en andere op voorhand aan te schaffen.

Deze elasticiteit en flexibiliteit zijn zowel voor de business als voor ontwikkelaars erg aantrekkelijk. Bedrijven kunnen opschalen naarmate de behoeften toenemen en weer afschalen naarmate de vraag afneemt. 

Deze vrijheid opent deuren, en versnelt beslissingen. ICT-mensen kunnen de focus beter leggen op de echte prioriteiten. Een ambitieus idee kan met een beperkte investering worden uitgewerkt, om daarna zeer snel aan schaalvergroting te doen en mee te groeien met uw business. En de vervangingscyclus legt alvast geen hypotheek meer op de toekomst.

 

Multi-cloud strategie


Het selecteren van type Cloud zal afhangen van de wensen en behoeften per product of organisatie. De publieke ‘megaclouds’ van Amazon, Google en Microsoft zijn het meest populair, maar steeds vaker is er een combinatie van publieke en private cloud binnen 1 bedrijf, voor de verschillende delen van hun bedrijfsvoering of voor verschillende use-cases, dit wordt een multi-cloudbenadering genoemd.

 

Veel bedrijven maken van het middel een doel op zich, zonder erover na te denken. We moeten naar de public cloud overstappen, hoor je dan, maar ze weten eigenlijk niet goed wat hen dat oplevert Peter Snauwaert Sentia Belgium

Hoewel AWS en Azure voortdurend worden vergeleken op een manier die suggereert dat er één leidend paard moet zijn, is de realiteit anders. We hebben het geluk om met beide providers samen te werken en multi-cloudstrategie mogelijk te maken en naast private cloud omgevingen aan te bieden.

 

Maar wat met de implementatie van deze technologieën?

 

Een ervaren partner – die voor het hele traject één aanspreekpunt biedt, volkomen neutraal staat tegenover de verschillende technologiën en ‘full service’ levert, liefst vanuit België – krijgt bij grote organisaties steeds vaker de voorkeur.

Met een heldere kijk op de transformatie, de sector en de reeds opgebouwde expertise is Sentia uniek gepositioneerd om ondersteuning en advies te geven aan bedrijven die op zoek zijn naar een succesvolle implementatie van cloud technologie en zo kunnen genieten van de bijkomende strategische voordelen.

 

Sentia doet dit vandaag voor banken, retail, e-commerce, mediabedrijven, startups, … Wilt u graag meer wat Sentia kan betekenen in uw transformatie naar de cloud?

 

Contacteer ons!

 

Questions?

Wij helpen u graag

Bij Sentia hebben wij een toegewijd team dat altijd bereid is uw vragen te beantwoorden!

Contacteer ons