DIY disk vernietiging? Laat dit over aan experten!

alt text image

Als u zich ontdoet van oude harde schijven door deze te wissen, te overschrijven of te herformatteren, blijven u en uw klanten kwetsbaar. Zolang de harde schijf fysiek intact is, kunnen persoonlijke gegevens nog steeds worden teruggevonden. De klanten bij Sentia kunnen ervoor kiezen om hun harde schijven fysiek te laten vernietigen. 

 

Waarom u beter niet zelf aan de slag gaat:

 

  • De gegevens op een harde schijf worden niet vernietigd door formattering en ook niet door deze meerdere malen te overschrijven met andere gegevens.
  • Er bestaan gespecialiseerde shredding-hulpprogramma's voor harde schijven, deze overschrijven de gegevens vaak met 'wartaal', maar sommige technici beweren dat de oorspronkelijke gegevens mogelijk zelfs na dit proces door een vastberaden expert kunnen worden hersteld, tenzij het overschrijven honderden keren heeft plaatsgevonden.
  • Het boren van gaten in een oude harde schijf werkt niet noodzakelijk, omdat sommige tracks waarschijnlijk niet worden onderbroken tenzij er honderden gaten worden geboord.

 

Laat uw harde schijven vernietigingen door experten en dit op de meest effectieve manier

 

De meest effectieve manier om te zorgen voor volledige gegevensvernietiging op een defecte harde schijf is om de assembly te verpulveren, op dezelfde manier zoals een houtversnipperaar. Een hardeschijfvernietiger is een mechanisch apparaat dat fysieke harde schijven fysiek vernietigt op een manier dat de gegevens die ze bevatten niet kunnen worden hersteld.

 

Onze klanten kunnen een diskdestructie-sessie aanvragen. Deze sessie wordt on-site georganiseerd en wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf dat degaussing of een shredder gebruikt. Zij beschikken over de nodig apparatuur om die harde schijven binnen de beveiligingsperimeter van onze datacenters te vernietigen of veilig naar te transporteren naar een  vernietigingsfaciliteit. Voor elke vernietigingssessie wordt tevens een certificaat afgeleverd als bewijs van vernietiging.

 

Questions?

Wij helpen u graag

Bij Sentia hebben wij een toegewijd team dat altijd bereid is uw vragen te beantwoorden!

Contacteer ons